Τετάρτη, Ιανουαρίου 22, 2014

Ο Φύλακας στο Φάρο


Τι μπορεί να πει κανείς αλήθεια για ένα βιβλίο σαν κι αυτό; 

Είναι πολλές οι φορές που αναρωτιέμαι για το αν τα καταφέρνω ως δημιουργός και ακόμα περισσότερο όταν διαβάζω βιβλία Ελλήνων ομότεχνων που συναρπάζουν και καταφέρνουν αυτό που φαντάζει απίθανο, το να σε κρατάνε ξύπνιο μέχρι τα χαράματα και εσύ να μη θες για κανένα λόγο να τα αφήσεις από τα χέρια σου!

Η Ελένα είναι μία τυχοδιώκτρια ή μάλλον αυτή είναι η αρχική εντύπωση που δημιουργείται στον αναγνώστη στις πρώτες σελίδες του βιβλίου. Με ένα ζοφερό παρελθόν φορτωμένο στις πλάτες της ξεκινάει ένα ταξίδι περιπέτειας για να ανακαλύψει κάποιο "θησαυρό" αλλά οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη ώσπου στο τέλος ανακαλύπτει πως τίποτα δεν είναι τυχαίο και σιγά σιγά ξετυλίγει ένα κουβάρι καλά θαμμένων μυστικών και έρχεται αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον εαυτό.

Ένα τεράστιο "παζλ" είναι αυτό το βιβλίο με όλα τα κομμάτια σκορπισμένα πάνω στο τραπέζι και καθώς η ιστορία προχωράει, το καθένα από αυτά μπαίνει στη θέση του και η εικόνα αρχίζει να ξεθολώνει μπροστά στα έκπληκτα μάτια των ηρώων αλλά και των αναγνωστών. Το παρόν αντιμάχεται αδιάκοπα το παρελθόν το οποίο τελικά είναι και το κλειδί για την ίδια τη ζωή αφού χωρίς αυτό είναι αδύνατον να υπάρξει το οποιοδήποτε μέλλον.

Πραγματικά ένιωσα δέος γι' αυτή την καλοδουλεμένη πλοκή, για το τρόπο με τον οποίο συνδέονται τα γεγονότα κι ακόμα περισσότερο με συνεπήρε η εκφραστικότητα καθώς το κείμενο έρεε αβίαστα χωρίς πομπώδεις εκφράσεις αλλά με νόημα και ουσία.

Αν σας αρέσουν τα περιπετειώδη μυθιστορήματα που μπλέκονται με το συναίσθημα, αν θεωρείτε τον εαυτό σας ρομαντικό αλλά και τολμηρό συνάμα, θα σας πρότεινα ανεπιφύλακτα να διαβάσετε το συγκεκριμένο βιβλίο και είμαι σίγουρη ότι θα απολαύσετε στο έπακρο το μαγευτικό αυτό ταξίδι. 

Εύχομαι στην Ευριδίκη Αμανατίδου να είναι πάντα γερή, δυνατή και δημιουργική και περιμένω ανυπόμονα το νέο της βιβλίο που θα κυκλοφορήσει αυτές τις μέρες από τις εκδόσεις Μίνωας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου