Κυριακή, Ιουνίου 26, 2011

Είπαν...




Πάντα πίστευα και θα συνεχίζω να πιστεύω ότι εκεί έξω υπάρχουν ανεκμετάλλευτα ταλέντα που δεν τους δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους. Το τελευταίο χρόνο  πέρα από τον γνωστό μαραθώνιο διαβάσματος βιβλίων το έριξα και στα fanfic. Και πραγματικά ανακάλυψα ότι υπάρχουν άτομα άγνωστα στο ευρύ κοινό απολύτως ικανά όμως να σε παρασύρουν με την πένα τους και να σε κρατήσουν αιχμάλωτο τους. Δυστυχώς βέβαια τα περισσότερα είναι από ξένους δημιουργούς.
Μα γιατί στην Ελλάδα να είμαστε πίσω ακόμα και σε αυτό;;

Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι ότι το φόρουμ μας που δεν είναι άλλο από το Bella and Edward Forum για μια ακόμα φορά κάνει την διαφορά προσφέροντας στα μέλη του αυτή την δυνατότητα. Δίνει την ευκαιρία σε όλους τους επίδοξους και μη συγγραφείς να αναπτύξουν το ταλέντο τους μέσα από την δική τους συγγραφή και σε όλους εμάς την δυνατότητα να διαβάζουμε τις ιστορίες τους.

Κάπως έτσι ξεκίνησε και τα δικά της βήματα η Μαρία Στεφάνου η αλλιώς γνωστή σε όλους εμάς ως White Queen. Από την πρώτη στιγμή όλοι μας καταλάβαμε διαβάζοντας τις ιστορίες της ότι έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο ταλέντο. Το Σιωπή Στο Σκοτάδι μας αιχμαλώτισε από την πρώτη του ανάρτηση και από εκείνη την στιγμή όλοι μας περιμέναμε με αγωνία να έρθει το Σαββατοκύριακο για να πάρουμε ένα ακόμα κεφάλαιο στα χέρια μας. Και να που τώρα έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε ένα φυσικό αντίτυπο στα χέρια μας με την ιστορία που τόσο πολύ αγαπήσαμε.


Ας το δούμε όμως πιο αναλυτικά......


Η ιστορία ξεκινάει πηγαίνοντας μας στο παρελθόν όταν η Λίζι είναι ένα κορίτσι πάνω στην εφηβεία παγιδευμένο μέσα στον εαυτό της. Διάφορα οικογενειακά περιστατικά θα αλλάξουν την πορεία της ζωής της και θα την κάνουν να πάρει δραματικές διαστάσεις. Ο ψυχολόγος Σάιμον Γκρέυ προσπαθεί με κάθε τρόπο να την κάνει να βγει από την άβυσσο που η ίδια έχει βουτήξει. Όμως και ο ίδιος αντιμετωπίζει ένα παρόμοιο πρόβλημα μέσα στο σπίτι του από τον ανιψιό του Μπράιαν. Ο Μπράιαν πολεμάει με τα δικά του φαντάσματα και η ψυχολογική του κατάσταση είναι κάθε μέρα και χειρότερη. Προσπαθώντας με κάθε τρόπο ο ψυχολόγος Σάιμον Γκρέυ να βγάλει τα δυο αυτά παιδιά από το αδιέξοδο τα πείθει να πάρουν μέρος σε μια επιστημονική έρευνα. Το αποτέλεσμα όμως δεν είναι το αναμενόμενο καθώς κανένας επιστήμονας και καμία λογική βάση δεν μπορεί πραγματικά να προβλέψουν το πως θα αντιδράσουν δυο νέοι άνθρωποι κάτω από απρόβλεπτες και έκτακτες συνθήκες. Ένας στιγμιαίος δισταγμός ήταν αρκετός να αλλάξει  μια για πάντα την ζωή όλων. Η συνέχεια είναι ακόμα πιο συναρπαστική καθώς βρισκόμαστε πλέον στο παρόν και η μοίρα θα παίξει για άλλη μια φορά το παιχνίδι της και θα φέρει τα δυο αυτά παιδιά ξανά κοντά. Ενήλικοι και οι δυο κουβαλώντας ο καθένας τον δικό του σταυρό θα συναντηθούν κάτω από απρόβλεπτες συνθήκες. Η έλξη όμως είναι τόσο δυνατή που τίποτα δεν μπορεί να την εμποδίσει.....


Το Σιωπή Στο Σκοτάδι είναι ένα βιβλίο συναρπαστικό και συνάμα ανατρεπτικό. Γεμάτο από ζωντανές εικόνες και περιγραφές. Με σκηνικό το Σίδνεϊ η Μαρία Στεφάνου μας παρασύρει σε ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα με ιδιαίτερη πλοκή που σε κάνει να μην επιθυμείς να το αφήσεις από τα χέρια σου λεπτό. Είναι ένα βιβλίο που σε βάζει σε ένα δικό του τρυπάκι και σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά. Έχει καταφέρει να δώσει στους ήρωες της όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα και αυτό τους κάνει αληθινούς και ενδιαφέροντες. Οι ήρωες κάνουν λάθη, πονούν, ερωτεύονται και τέλος έρχονται αντιμέτωποι με τα λάθη και τις αδυναμίες τους και  όταν θα έρθει η ώρα θα πρέπει όλοι να πληρωσουν το δικό τους αντίποινο. Σε αυτή την ιστορία κανείς δεν είναι τέλειος, όλοι έχουν το δικό τους παρελθόν και τις δικές τους σκιές να πολεμήσουν. Ταυτιζόμαστε μαζί τους και συμπάσχουμε με τα προβλήματα τους. Ερωτευόμαστε και καρδιοχτυπάμε και τέλος αγωνιούμε για το αποτέλεσμα.
Πόσο μακρυά όμως βρίσκεται η αληθινή ευτυχία και πόσο δύσκολο είναι να  την αποκτήσουμε... είναι λίγα μόνο από τα ερωτήματα που θα μας απασχολήσουν. Μας δίνει μαθήματα για την δύναμη της αγάπης και της φιλίας και πόσο σημαντικό και καταλυτικό ρόλο μπορούν να παίξουν στην ζωή μας. Αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι το μάθημα ζωής ότι αν υπάρχει θέληση και δύναμη ψυχής όλοι μας μπορούμε να καταφέρουμε το αδύνατο. Η ευτυχία ανήκει σε όλους αρκεί να έχουμε την θέληση να την κατακτήσουμε!!


Ένα μυθιστόρημα γεμάτο ανατροπές που σου κόβει την ανάσα μέχρι το τέλος.
Απευθύνεται κατά την γνώμη μου στις εφηβικές αλλά και ενήλικες ηλικίες. Δίνει μαθήματα ζωής όχι μόνο για τα λάθη που μπορούν να κάνουν οι έφηβοι αλλά και για τα λάθη των γονιών που χωρίς να το επιδιώξουν οδηγούν τους νέους σε αδιέξοδες καταστάσεις. Πραγματικά είναι ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί.....



Για το περιοδικό του Bella and Edward Forum (www.bellandedward.org) - Twilighter's Chronicles By Έρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου