Κυριακή, Ιανουαρίου 04, 2015

Θέλω ακόμα μια Βόλτα




Συνηθίζεται τις πρώτες μέρες κάθε νέου έτους όλοι να δίνουμε ευχές και να παίρνουμε αποφάσεις για τη χρονιά που θ' ακολουθήσει. Η αλήθεια είναι πως αν καθίσω να γράψω στο σημειωματάριο μου όλα εκείνα που θέλω για το 2015, πολύ φοβάμαι ότι θα το γεμίσω και πιθανότατα θα χρειαστώ κι άλλο! Κακά τα ψέματα, ένας άνθρωπος δύσκολα ικανοποιείται όσα κι αν καταφέρει, όσα κι αν αποκτήσει. Την επόμενη στιγμή λαχταρά κι άλλα, περισσότερα και βάζει πλώρη να κατακτήσει ακόμα υψηλότερους στόχους.
Καθώς όμως άρχισα να φιλοσοφώ λιγάκι τις τελευταίες μέρες και μιας και το βιβλίο που γράφω αυτό τον καιρό χαρακτηρίζεται από πολλούς τέτοιους προβληματισμούς, συνειδητοποίησα ότι όλοι κάποια στιγμή πρέπει να βάζουμε ένα φρένο. Κοίταξα πίσω μου τον χρόνο που μας πέρασε και παρά τις πολύ δύσκολες στιγμές υπήρξαν κι άλλες πολύ χαρούμενες, τρελά ευτυχισμένες και ναι, αυτές είναι αρκετές για να ξεπεράσουν με διαφορά τις άσχημες.
Δεν μπορώ να γνωρίζω το μέλλον, ελπίζω και εύχομαι για τα καλύτερα όμως είναι δεδομένο πως καμία διαδρομή δεν είναι αναίμακτη σ’ αυτή τη ζωή. Γι’ αυτό κι εγώ το μόνο που θέλω από το 2015 είναι ακόμα μια βόλτα στα γνώριμα, αγαπημένα μονοπάτια. Μια βόλτα με την οικογένεια μου, τους φίλους μου και τους ήρωες των βιβλίων μου.

Ευτυχισμένο το 2015!!!







2 σχόλια:

  1. Mια βόλτα στον παράδεισο.. ένα ταξίδι.. μαγικό, δυνατό, νοσταλγικό, ζωντανό, αγαπημένο και στο δικό μου τόπο, το νησί της απόλυτης ομορφιάς που γεννά η φοβέρα του θανάτου και στο "δρόμο το λιγότερο ταξιδεμένο", αυτόν της ανθρώπινης ψυχής..
    Οι σελίδες του βιβλίου με ταξίδεψαν, με 'καναν ν 'αναπολώ, να ονειρεύομαι, με τη συγγραφέα να (συν)πορεύομαι.. Τα χριστουγεννιάτικα μου βράδια έγιναν θερινά, σαντορινέικα, αγαπημένα, Μαριομορφοκεντημένα..
    Έχω την τύχη να συνδέομαι στενά με τη συγγραφέα μέσω του παιδιού της και ψυχικά πλέον μέσω των υπέροχων συγγραφικών της εγχειρημάτων..
    Θαυμαστικό λοιπόν για τη Μαρία και μια ευχή : Συνέχισε έτσι! Να ΄ναι μόνο η αρχή..
    Η κοκκινοφορεματούσα σου να σου μοιάζει, με την ορμή της ζωής να σ' οδηγεί..
    Ψαλλιδάκου Αδαμαντία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι απάντηση μπορεί να δώσει κανείς σ' ένα τόσο υπέροχο, ανοιχτόκαρδο και χαρισματικό πλάσμα σαν κι εσένα; Εγώ είμαι αυτή που είχα την τύχη να σε συναντήσω κι όπως ξέρεις πιστεύω ακράδαντα πως τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή, όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Σε ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου που διάβασες το βιβλίο μου και για όσα θέλησες να μοιραστείς μα περισσότερο απ' όλα σε ευχαριστώ που άπλωσες το χέρι σου για να με στηρίξεις στις δύσκολες στιγμές. Το χαμόγελο σου κι η λαχτάρα σου να προσφέρεις με έκαναν να δω πολλά πράγματα από διαφορετική σκοπιά, να οπλιστώ με θάρρος και κουράγιο, να παλέψω και να πιστέψω στον εαυτό μου.

      Διαγραφή