Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2013

Μικρές - μεγάλες αλλαγές!




Ο μήνας πλησιάζει προς το τέλος του και κάνοντας τον απολογισμό μου σαν συγγραφέας έχω ήδη στο συρτάρι μου υλικό για τη συνέχεια της ιστορίας μου «Νοέλια». Οφείλω να παραδεχτώ ότι έχω μείνει λίγο πίσω, χρονικά δεν είμαι στο σημείο που θα ήθελα αλλά ως δημιουργός με ελεύθερο και ανήσυχο πνεύμα, μου είναι αδύνατον να μπω σε καλούπια.

Το μυαλό περιτριγυρίζουν κι άλλες ιστορίες που περιμένουν να έρθει η στιγμή που θα ζωντανέψουν πάνω στο χαρτί αλλά είμαι αναγκασμένη να κάνω υπομονή επειδή γνωρίζω πολύ καλά ότι δύο καρπούζια δεν χωράνε ποτέ κάτω από την ίδια μασχάλη!

Σκοπός αυτής της ανάρτησης είναι κυρίως να σας ενημερώσει πως «τακτοποίησα» κάπως το ιστολόγιο μου ώστε να γίνει πιο πρακτικό και ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον για όλους εσάς που θέλετε να μαθαίνετε νέα μου αλλά και για άλλα πολλά σε σχέση με τον κόσμο του βιβλίου γενικότερα.

Αν ρίξετε μία ματιά θα δείτε δεξιά μία στήλη που πρόσθεσα στην οποία θα βρείτε την προσωπική μου άποψη – γνώμη για το βιβλίο που διάβασα τις τελευταίες ημέρες. Είναι γνωστό ότι διαβάζω πολύ αλλά μέχρι στιγμής δεν συνήθιζα να δημοσιοποιώ αναλυτικά τις εντυπώσεις μου. Άλλαξα γνώμη γιατί συναντώ πολύ συχνά ανθρώπους πλέον που με ρωτούν τι είδους βιβλία μου αρέσουν και θέλουν να ακούσουν την άποψη μου. Έτσι λοιπόν θα έχετε την ευκαιρία από εδώ και στο εξής να παρακολουθείτε την πορεία μου και σαν αναγνώστης!

Επίσης, ρίξτε μία ματιά στο υπέροχο, μαγικό, με ιδιαίτερη αγάπη φτιαγμένο – ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο – librarytales.gr που θα βρείτε όλους τους τίτλους των βιβλίων που ψάχνετε σε ανταγωνιστικές τιμές με εύκολους τρόπους πληρωμής και αποστολής!

Για την ώρα θα σας αφήσω, με περιμένουν οι ήρωες μου στη γωνία του μυαλού μου και οφείλω να τηρήσω το ραντεβού μαζί τους. Υπόσχομαι να επιστρέψω σύντομα με μία έκπληξη!

9 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίες οι αλλαγές Μαράκι! Τώρα είναι πιο συμμαζεμένο και όμορφο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ! Περισσότερο μου άρεσε που πρόσθεσα τα reviews μου από το goodreads.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με γεια τις αλλαγές Μαρία μου!!!! Πολύ όμορφο το blogάκι σου! Την καλημέρα μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα και σε εσένα Βάσια! Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ευχαριστώ Μαράκι μου! Η γνώμη σου για το This Man μου άρεσε πολύ! με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη σε ότι αφορά τις απομιμήσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Panagiota σε ευχαριστώ!

    Αλεξία, είναι δύσκολο το να λες ανοιχτά τη γνώμη σου, πολλές φορές μπορεί να παρεξηγηθείς χωρίς να το θέλεις και φυσικά θα πρέπει πάντα όλοι να σεβόμαστε το προσωπικό γούστο του άλλου. Το This Man δεν είναι ένα κακό βιβλίο, δεν είναι από αυτά που θα απέτρεπα κάποιον να το διαβάσει, το αντίθετο. Μοιάζει όμως κατά τη γνώμη μου με ξαναζεσταμένο φαγητό, δεν έχει ιδιαίτερη πρωτοτυπία ιδιαίτερα για κάποιον σαν κι εμένα που έχει διαβάσει και λατρέψει με πάθος τις πενήντα αποχρώσεις του γκρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταλαβαίνω αυτό που λες απόλυτα!
    Το Νοέμβρη που μας πέρασε βρέθηκα στο Λονδίνο, ως λάτρης των βιβλίων έμπαινα σε καθε βιβλιοπωλείο που συναντούσα! Παντού υπήρχαν σταντ με δεκάδες βιβλία που το εξώφυλλό τους έμοιαζε με αυτά των αποχρώσεων! Οπότε μια μέρα τα πήρα ένα ένα στα χέρια μου και διάβασα όλες τις περιλήψεις! όλες! ε λοιπόν είναι αυτό που λες, ένας προβληματικός πέρα για πέρα χαρακτήρας με περίεργα γούστα στο σεξ γνωρίζει μια απλή κοπέλα η οποία πέφτει στα δίχτυα του γοητευμένη..κλπ..κλπ..

    μερικά είχαν πάνω τους αυτοκόλλητα που περιείχαν την λέξη shades σε διάφορες παραλλαγές προτάσεων τύπου "dark shades of love" ενώ κάποια άλλα είχαν αυτοκόλλητα που έλεγαν "You've read the 50 shades? Read now the real deal!"

    όλα αυτά προσωπικά με αηδίασαν.. δεν είναι μόνο το θέμα της απομίμησης αλλά το γεγονός ότι όλοι αυτοί είναι προκλητικοί σχετικά με αυτό. Το φωνάζουν! άρα καταλαβαίνεις τώρα από που πηγάζουν τα συναισθήματα μου. Περιττό να σου πω ότι μετά από αυτή την εμπειρία δεν διαβασα κανένα απο αυτά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όπως αναφέρω και στο review μου, είναι συνηθισμένο το φαινόμενο αυτό μετά από μία μεγάλη επιτυχία να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια παντού παρόμοια βιβλία! Το είδαμε και με τον Κώδικα Ντα Βίντσι και με το Λυκόφως νομίζω. Και ναι, το χειρότερο είναι μάλιστα ότι "δανείζονται" και λέξεις από την επιτυχία για να πουλήσουν αντίστοιχα. Πιστεύω ότι ο κόσμος έχει δείξει τη στάστη του πολλές φορές σε τέτοιες καταστάσεις. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχουν συνταγές για μία επιτυχία, είναι θέμα συγκιριών, τύχης και πρωτοτυπίας. Γιατί να ξαναδιαβάσω κάτι που έχω ήδη διαβάσει το οποίο μάλιστα θέλοντας και μη εμπεριέχει δόσεις αντιγραφής; Δεν λέω, όλοι επηρεαζόμαστε από κάπου και πολλές φορές χρησιμοποιούμε κοινότυπα κλισέ ή ακόμα και κάποιος χαρακτήρας που μας άρεσε πολύ μας εμπνέει και βάζει τις βάσεις για άλλα δημιουργήματα. Νομίζω όμως πως είναι άλλο αυτό και άλλο να "ξεπατικώνεις" τα πάντα νομίζοντας ότι εσύ θα το κάνεις καλύτερα! Σε αυτή την περίπτωση μάλλον θα ήταν καλύτερα να γράψεις Fanfic! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή